Waarom?

 
  • Een oudercomité, dat is zo'n vereniging die pensenkermissen organiseert?

Bij verschillende gelegenheden kan je er ons op betrappen dat we de zorg voor het "hapje en drankje" van de school overnemen. We denken aan de kleine versnaperingingen tijdens schoolfeest, fuif, opendeurdag. Ook ons jaarlijkse eetfestijn zit traditioneel in de culinaire richting. De vorige jaren kozen we voor een Pastafestijn (pierkens!) omdat de kindjes dit zo graag lusten, omdat het democratisch is en omdat het eens iets anders is dan pensen of steakJ

  • Zorgt het oudercomité dan nog voor iets anders dan financiële steun?

Dat onze steun aan de school ook letterlijk zeer constructief kan zijn, merk je bijvoorbeeld aan het tuinhuisje op de speelplaats van de Molenstraat, de computers in al de klassen, speelhoeken in de kleuterklassen, zijn maar enkele van onze laatste verwezenlijkingen. We hebben er nog verschillende in de steigers staan.
Verder laat een Oudercomité toe om hier en daar duurdere activiteiten te sponsoren: zoals openluchtklassen, sneeuwklassen en andere uitstapjes. Het is zelfs zo dat voor kinderen die om financiële reden onmogelijk zouden kunnen meegaan, het Oudercomité tussenkomt voor het volledige bedrag van de uitstap.

  • Oei, een vereniging voor Handige Harry’s of verlichte geesten, dus?

Je bent creatiever op papier? Misschien is meewerken aan de website wel iets voor jou! Of gewoon leuke ideëen opperen tijdens oudercomitévergaderingen, suggesties voor bestaande óf nieuwe activiteiten óf liever achter de schermen meehelpen? Hoedanook, we kunnen iedereen gerbuiken: helpende handen en schitterende ideëen!

  • Om dat allemaal te organiseren, daar zal toch veel gepalaver aan te pas komen, zeker?

Vergaderen houden we beperkt tot maximaal éénmaal per maand, in totaal zo'n acht keer per schooljaar. We proberen telkens op een andere weekdag, van 20 tot 22u. We houden ook kleine vergaderingen met een beperkt aantal personen rond een wel bepaald project. Zo krijgt iedereen maximaal de kans om erbij te zijn om concreet rond één activiteit te brainstormen.

  • Lid worden van het oudercomité? Je weet wel waar het begint, maar waar eindigt dat?

Om je bij het oudercomité aan te sluiten komen geen formaliteiten of lidkaarten te pas. Je wilt eens vrijblijvend je neus binnensteken op een vergadering? Altijd welkom!
Engageer je je als lid, dan krijg je een persoonlijke uitnodiging voor de bijeenkomsten, waarvan je achteraf een verslag krijgt .
Niet-leden kunnen achteraf het verslag terugvinden op de website.

Laat mijn drukke agenda het wel toe om lid te worden?


Je bepaalt zelf hoever je engagement gaat. Sommige mensen geven zich enkel op als helper. Misschien past onze werking (momenteel) helemaal niet in je agenda maar wil je toch op de hoogte blijven van onze activiteiten.
Als je een eindje met ons meegaat, loop je wél het risico aangestoken te worden door het enthousiasme van een dynamische groep.
Nog altijd niet overtuigd?  Doe het dan om meer betrokken te geraken bij het schoolgebeuren van je zoon en/of dochter of om leuke contacten uit te bouwen met andere ouders uit de buurt.

Meer weten?


Gebruik onderstaand antwoordstrookje indien je persoonlijk wenst uitgenodigd te worden op één van onze volgende vergaderingen, of om te melden dat we je mogen contacteren als we concreet handen te kort komen.
Stuur voorlopig een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  indien interese.

Tot binnenkort?

Namens het Oudercomité alvast bedankt voor jullie interesse en tot binnenkort!